Oplossingen schimmel kitranden

Hoe kunnen de schimmels worden verwijderd?

Er is maar een manier om schimmel effectief te bestrijden. In een droge omgeving groeien geen schimmels, dus: goede ventilatie betekent geen schimmel in de badkamer! Door ventilatie wordt de vochtige lucht in de badkamer vervangen door droge lucht. Er zijn twee manieren om te ventileren:

Natuurlijk ventileren

De badkamer kan het makkelijkst worden geventileerd door bijvoorbeeld een ventilatierooster in het raam te zetten of door het raam tijdens douchen of baden open te zetten zodat de waterdamp naar buiten gaat en de badkamer wordt gedroogd door natuurlijke lucht.

Mechanisch ventileren

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een ventilator te plaatsen bij de douche of het bad. Met een badkamerventilator wordt de vochtige lucht naar buiten gezogen en droogt de badkamer ook sneller.

Echter alleen een raampje open doen of het ventilatorsysteem activeren is niet voldoende. Maak wanden, deur en vloer in de douchecabine droog met een trekkertje. Daarnaast de kitranden met een (hand)doek afdrogen zou helemaal goed zijn.

Schimmel van kitvoegen verwijderen

Vaak wordt gezegd en geschreven dat schimmel op de kitvoegen kan worden verwijderd met middelen als schimmelverwijderaar of bleekwater. Dit kan inderdaad werken, maar vaak komt de schimmel binnen de kortste keren weer terug omdat de schimmel al is ingetrokken in de kitvoeg. Daarnaast is het zo dat schimmelverwijderaar de kit kan aantasten. Dit kan ervoor zorgen dat de kitvoeg niet meer zorgt voor waterdichtheid met lekkage tot gevolg.

Wanneer de kitvoegen vol met schimmel zitten, is het verstandiger om de kitvoegen te verwijderen en opnieuw te laten aanbrengen door een professioneel kitbedrijf om schimmelvorming en lekkage in de toekomst tegen te gaan.

Offerte aanvragen voor kitwerk

Schimmel-kit.nl kan kitwerk perfect voor u uitvoeren. Wilt u kitwerkzaamheden uit laten voeren door ons? Vraag dan gerust een gratis en vrijblijvende offerte aan. Wij nemen offerteaanvragen direct in behandeling, zodat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan hieronder vrijblijvend uw gegevens achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    Uw naam (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    © Copyright 2016 Schimmel-kit.nl - Cookies - Disclaimer by YARAMEDIA