Schimmel badkamer

Schimmel komt het vaakst voor in vochtige ruimtes. Badkamers zijn daarom de uitgelezen plek voor schimmels. Het ziet er niet alleen lelijk en vies uit, maar het kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Schimmels houden van vocht, ze hebben namelijk voorkeur voor een luchtvochtigheid van 80%. In badkamers wordt de schimmel bovendien nog gevoed en beschermd door de zogenaamde biofilm. Dit is een dun laagje met slijmachtige consistentie die samengesteld is uit bacteriën. Deze bestaan bijvoorbeeld uit zeepresten en huid- en haardeeltjes.

Schimmel in de badkamer voorkomen

Om schimmel te voorkomen, is het naast het nieuwe kitvoegen aan te brengen (indien deze poreus of beschimmeld zijn), ook erg belangrijk om de badkamer goed te ventileren. Dit kunt u op verschillende manieren doen:
– Open het raam om de warme douchestoom naar buiten te laten gaan. Voor optimaal resultaat kunt u het best het raam al openen voordat u gaat douchen, dan dat u het raam opent nadat u gedoucht heeft.
– Open het raam niet op een kiertje, maar zo open mogelijk om zo snel mogelijk de lucht te verversen.
– In de winter is de buitenlucht droger dan in de zomer, wat betekent dat het ventileren nog sneller gaat dan in de zomer.

Offerte voor het vervangen van voegen bij schimmel in de badkamer

Zijn uw voegen aan vervanging toe? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of vul het bel mij terug-formulier in indien uw vragen heeft.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan hieronder vrijblijvend uw gegevens achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    Uw naam (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    © Copyright 2016 Schimmel-kit.nl - Cookies - Disclaimer by YARAMEDIA