Voegen badkamer schoonmaken

Zoekt u de gouden tip om voegen in de badkamer schoon te maken? Wij geven die u! Door voegen schoon te houden, voorkomt u dat er schimmels kunnen groeien. Dit doet u op twee manieren. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat water zo snel mogelijk verdampt. Des te langer het water blijft hangen, des te beter. Daarnaast moet u de voegen wekelijks goed schoonmaken met speciale schoonmaakmiddelen.

Tip 1: voegen droog houden

Wij raden u daarom aan om de kitvoegen goed droog te maken na het douchen en de badkamer goed te ventileren. Heeft u een raam? Zet dit raam dan open, zodat de luchtvochtigheid daalt en de voegen kunnen opdrogen. Heeft u geen raam, dan is het aan te raden om een automatisch ventilatiesysteem te gebruiken. Zorg dat de ventilatie nog een tijdje blijft draaien na het douchen of badderen.

Tip 2: voegen schoonmaken

Indien er nog geen schimmel op de kitvoegen is ontstaan, kunt u een schoonmaakmiddel gebruiken om voegen schoon te maken. Een goed middel is HG voegenreiniger. Toch kunt u ook een oude tandenborstel en een verdund bleekmiddel gebruiken. Wrijf het bleekmiddel over de voeg, wacht een half uur en spoel de voegen af met uw douchekop. Als alternatief kunt u azijn gebruiken.

Mocht er toch schimmel op de kitvoegen ontstaan, dan kunt u natuurlijk proberen om deze schimmels te verwijderen met een product dat hiervoor gemaakt is. Een middel dat kan helpen is Bison Schimmelvreter. Echter is het vaak zo dat de schimmel na enige tijd weer terug komt. Dan kan dit zijn omdat de voegen verouderd en poreus zijn geworden.

In dat geval zijn de kitvoegen echt aan vervanging toe. Verwijder de oude kitranden in de badkamer en kit uw randen opnieuw af. Als u de twee tips hierboven opvolgt, dan kunnen wij u garanderen dat schimmel niet terugkomt op uw nieuwe kitvoegen.

Offerte voor het vervangen van voegen bij schimmel in de badkamer

Zijn uw voegen aan vervanging toe? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of vul het bel mij terug-formulier in indien uw vragen heeft.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking? Laat dan hieronder vrijblijvend uw gegevens achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

    Uw naam (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    © Copyright 2016 Schimmel-kit.nl - Cookies - Disclaimer by YARAMEDIA